Juffvrouw Stippel in de Lekker Makkelijk

Juffvrouw Stippel ligt door het hele land in buurtwinkels en rijdende winkels. In september heeft zij op verzoek van de redactie meegewerkt aan een reportage op Landgoed Vollenhoven in De Bilt. Dit was wel een heel bijzonder feestje. In de moestuin van Marten en Lucie hebben we allemaal leuke dingen gedaan. Gezongen, gedanst, gelezen, poppenspel gespeeld en heel veel geproefd van al het fruit in de tuin en de kassen. De fotoreportage werd gemaakt door styliste Birgitta Gadellaa en fotograaf Richard Wortel. Het herfstnummer ligt nu in de winkels in heel Nederland. Nieuwsgierig hoe het eruit ziet? Kijk maar op Lekkermakkelijk.nl of kom maar langs in de Theaterkoffer, dan kun je gratis een exemplaar meenemen.

LM04_collage_JS_600

Petra van der Steeg
Petra van der Steeg

Petra van der Steeg, beter bekend als Juf Stippel, is het kloppend hart achter de Theaterkoffer, een plek waar creativiteit en gemeenschapszin samensmelten. Met een carrière die zich uitstrekt over meer dan drie decennia als danseres, theatermaakster, kleuterleidster en docente, heeft Petra haar leven gewijd aan het verspreiden van kunst en vreugde. Haar ervaringen variëren van het lesgeven in Bilthoven en Hilversum tot het werken met de legendarische Herman van Veen en het Harlekijn Danstheater. Haar onverzadigbare honger naar kennis en innovatie heeft haar geleid tot het volgen van een cursus cultuurcoördinator, steeds met het doel om vernieuwingsonderwijs te omarmen en te bevorderen.

De Theaterkoffer is niet alleen een uitlaatklep voor haar passie, maar ook een jaarlijkse traditie waarin jonge talenten schitteren in grootse voorstellingen. Petra's visie reikte verder toen ze in 2010 de deuren opende van haar winkel, een broedplaats voor kunst en creativiteit, dankzij de steun van de gemeente en de winkeliersvereniging. Haar vastberadenheid en innovatieve geest hebben de leefbaarheid en gezelligheid in het centrum van Bilthoven versterkt, waar ze nu als spil in de evenementenorganisatie staat. Petra, of Juf Stippel, is een ware inspiratiebron, een bewijs dat met samenwerking, creativiteit en een beetje stippelwijsheid, je zelfs de meest uitdagende situaties kunt omtoveren tot kansen voor groei en samenhorigheid.

Artikelen: 30