Juf Stippel Hero 1920 2

Juffvrouw Stippel

Duik in de magische wereld van verkleedplezier bij onze winkel! Of je nu op zoek bent naar het perfecte verjaardagscadeau, inspiratie voor een feestje, of dat ene speciale masker dat je altijd al wilde hebben, wij hebben het allemaal. Van ridders en prinsessen tot tovenaars en heksen, ons uitgebreide assortiment biedt voor elk wat wils. En als je iets speciaals plant, vergeet dan niet onze verhuurservice te bekijken voor verkleedkleren, themakisten en nog veel meer. Laat je fantasie de vrije loop en beleef onvergetelijke momenten met ons!

Hallo, ik zal mij even voorstellen

Ik woon in de Theaterkoffer en ik maak van leuke gebeurtenissen samen met kinderen een bijzonder feestje. Bij ons in de winkel, bij de mensen thuis of op een mooie plek. Zo heb ik in september een geweldige dag gehad op Landgoed Vollenhoven in De Bilt. In de moestuin van Marten en Lucie hebben we allemaal leuke dingen gedaan. Gezongen, gedanst, gelezen, poppenspel gespeeld en heel veel geproefd van al het fruit in de tuin en de kassen.

Dit feestje was wel heel bijzonder, er werd een fotoreportage van gemaakt door styliste Birgitta Gadellaa en fotograaf Richard Wortel. Dat was voor Lekker Makkelijk, het magazine van de buurtsuper en rijdende winkels. Het herfstnummer ligt nu in de winkels in heel Nederland. Nieuwsgierig hoe het eruit ziet? Kom maar langs in de Theaterkoffer, dan kun je gratis een exemplaar meenemen.

Als je meer wilt weten over mij mag je altijd bellen of een mailtje sturen.

Over de Theaterkoffer

Petra van der Steeg is de eigenaresse, maar bovenal is zij danseres, theatermaakster, kleuterleidster en docente. Zij geeft meer dan dertig jaar les op verschillende scholen in Bilthoven en Hilversum. Daarnaast heeft zij gewerkt als productie-assistent bij Herman van Veen en was medewerkster van het Harlekijn Danstheater. Naast al haar activiteiten blijft Petra zich ontwikkelen op het gebied van vernieuwingsonderwijs en heeft ze een cursus cultuur coördinator gevolgd.

De Theaterkoffer is haar grote passie. Eerst was het Theaterdans, daarmee gaf zij theater- en danslessen voor kinderen van 4 tot 14 en het musicaljaar werd dan afgesloten  met een grootse voorstelling voor ouders, grootouders, familie en vrienden in een echt theater. Dat is inmiddels een traditie geworden, maar daarnaast heeft Petra sinds september 2010 een winkel.

De Theaterkoffer, eerst op de hoek van de Julianalaan en Emmaplein en nu in de Kwinkelier in Bilthoven. ‘Hoe zit dat dan?’ Petra heeft niet de financiële middelen en inkomsten om een winkelpand te huren, terwijl er toch een aantal panden leeg stonden. Daarom is zij in 2010 naar de gemeente en de winkeliersvereniging gestapt om te kijken of er mogelijkheden waren om een ‘broedplaats’ voor creativiteit en kunst op te zetten. Boven verwachting is daar enthousiast op gereageerd.

In korte tijd heeft Petra bewezen dat zij met haar aanwezigheid een positieve bijdrage levert aan de activiteiten en evenementen in het winkelcentrum van Bilthoven. Binnen de winkeliersvereniging is zij als lid nu verantwoordelijk voor de evenementen, zoals het Italiaans weekend in september, Sinterklaas en kerst. Als Juffvrouw Stippel bedenkt zij plannetjes en realiseert zij projecten die de leefbaarheid en gezelligheid in het centrum van Bilthoven vergroten.’Want ook al zit het niet allemaal mee met de plannen voor de Kwinkelier en alle bouwwerkzaamheden rond het station, je moet er toch wat van maken. En dat doe je met elkaar!’