60 Pietendiploma’s voor kinderen uit Bilthoven

Sinds vandaag zijn er maar liefst 60 Biltse Kinderen in het bezit van een heus Pietendiploma.Juffrouw Stippel opende samen met de Talent Piet én de Dans Piet het Pietenhuis op de Kwinkelier. De aanwezige Pietjes in spé kregen les in swingen, zwaaien, zingen, pakjes inpakken, pakjes doorgeven, pakjes stapelen, door de schoorsteen roepen, pepernoten strooien en op de deur bonken.

Uiteraard werd de Pietendans héél goed geoefend, Wethouder Bert Kamminga had hem al snel onder de knie en danste enthousiast mee met een groep Junior Pietjes. Na een hele middag flink oefenen behaalde alle aanwezige kinderen hun Pietendiploma, ze zijn klaar gestoomd om volgende week zaterdag, de Sint binnen te halen in ons dorp.

Foto’s: Betty van Wijhe

Pietencursus_4 Pietencursus_1 Pietencursus_3

 

 

Petra van der Steeg
Petra van der Steeg

Petra van der Steeg, beter bekend als Juf Stippel, is het kloppend hart achter de Theaterkoffer, een plek waar creativiteit en gemeenschapszin samensmelten. Met een carrière die zich uitstrekt over meer dan drie decennia als danseres, theatermaakster, kleuterleidster en docente, heeft Petra haar leven gewijd aan het verspreiden van kunst en vreugde. Haar ervaringen variëren van het lesgeven in Bilthoven en Hilversum tot het werken met de legendarische Herman van Veen en het Harlekijn Danstheater. Haar onverzadigbare honger naar kennis en innovatie heeft haar geleid tot het volgen van een cursus cultuurcoördinator, steeds met het doel om vernieuwingsonderwijs te omarmen en te bevorderen.

De Theaterkoffer is niet alleen een uitlaatklep voor haar passie, maar ook een jaarlijkse traditie waarin jonge talenten schitteren in grootse voorstellingen. Petra's visie reikte verder toen ze in 2010 de deuren opende van haar winkel, een broedplaats voor kunst en creativiteit, dankzij de steun van de gemeente en de winkeliersvereniging. Haar vastberadenheid en innovatieve geest hebben de leefbaarheid en gezelligheid in het centrum van Bilthoven versterkt, waar ze nu als spil in de evenementenorganisatie staat. Petra, of Juf Stippel, is een ware inspiratiebron, een bewijs dat met samenwerking, creativiteit en een beetje stippelwijsheid, je zelfs de meest uitdagende situaties kunt omtoveren tot kansen voor groei en samenhorigheid.

Artikelen: 30